Hydroxid sodný, mikro perličky Najúčinnejší ekologický čistič upchatých odpadov a sifónov.

Kód: 640/1 K 640/25 Zvoľte variant
Neohodnotené
3,90 € 67 € od 3,90 €
Skladom Skladom Zvoľte variant
Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Hydroxid sodný, využíva sa v chemickom priemysle, ako čistiaci a dezinfekčný prostriedok, v textilnom priemysle a pod.

Detailné informácie

Podrobný popis

Názov

Hydroxid sodný , NaOH , Lúh sodný , Kaustická sóda

PREDAJ OD 18 rokov.

Informácie

Hydroxid sodný patrí medzi najsilnejšie zásady. Je to silne hygroskopická, za normálnych podmienok biela pevná látka leptajúca pokožku. Jedná sa o anorganickú látku. Pohlcuje oxid uhličitý zo vzduchu, čím vzniká uhličitan sodný, preto sa musí uchovávať v hermeticky uzavretých nádobách.

Využitie

- Čistenie kanalizácií, nasypeme do kanálika a zalejeme teplou vodou
- Ako odmasťovač, čistí odpady v rozpustenom stave, rozpúšťa organické usadeniny marginalizovaných sifónov a výleviek
- Ako odstraňovač a odmasťovač starých náterov
- V chemickom priemysle, ako zásada pri výrobe celulózy a papiera, textilu, mydiel, detergentov a iných povrchovo aktívnych látok, ako titračné činidlo
- V domácnostiach pri čistení odpadových potrubí, ako suchý čistiaci prostriedok
- V textilnom priemysle (výroba umelého hodvábu)
- V hutníctve, pri výrobe bauxitu
- Pri výrobe bionafty
- Ako dezinfekčné činidlo pri vymývaní strojov
- V čistiacich prostriedkoch do umývačiek riadu (leptá hliníkový riad) a pri praní.

Špecifikácia

CAS číslo: 1310-73-2
EK číslo: 215-185-5
Vzhľad: biele hygroskopické mikroperličky
Forma: tuhý
Farba: biely
Zápach: bez zápachu
pH: > 14 (100 g/l; 20°C)
Teplotu tavenia: 323°C
Teplota varu: 1,388 °C
Horľavosť: nie je horľavý
Hustota: 2,13 g/cm3
Rozpustnosť vo vode: 1000 g/l (25°C)
Rozpustnosť v iných rozpúšťadlách:
- 139 g/l (Etanol; 20°C)
- 238 g/l (metanol; 20°C)

Skladovanie

Skladujte v dobre uzavretých obaloch, v čistých a suchých skladoch.
 
 Upozornenie: Obrázok je iba ilustračný.

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola